Vantaan kaupunki Arkkitehtuuripoliittinen ohjelmatyo

torstai 19. maaliskuuta 2015

Intendentin Vantaa: Colours of MyyrYorkMaija Kasvinen toimii Vantaan taidemuseon vastaavana intendenttinä. Maijan mielestä taide kuuluu kaikille ja siksi kaikkialle.

Myyrmäen asemalla tuoksuu maali. Colleget ja haalarit ovat maalin täplittämiä, eikä ihme, sillä takana on monta viikkoa maalausta valtavalla työmaalla. 
Myyrmäen aseman avajaisia vietetään nyt perjantaina, 20. maaliskuuta klo 13 lähtien. Kyseessä ei ole mitkä tahansa kissanristijäiset sillä aseman maalaus on ainutlaatuinen yhteistyöhanke, jonka puitteissa Multicoloured Dreams on maalannut 600m2 seinäpintaa aseman remontin yhteydessä. Multicoloured Dreams (http://www.multicoloureddreams.com/) on katutaidekol-lektiivi, joka on maalannut erilaisia rakennusaitoja, parkkihalleja ja alikulkuja ympäri pääkau-punkiseutua ohikulkijoiden riemuksi. Itselläni oli leuka loksahtaa, kun kävin asemalla muutama viikko sitten ensimmäisen kerran. Luonnokset olin nähnyt aikaisemmin, mutta todellisuus yllätti. Uuden aseman värit, muodot ja koko hankkeen mittakaava on jotain aivan käsittämätöntä. Ja ihmeelliseltä tuntuu sekin, miten MCD:n taiteilijat ovat saaneet luotua näin saumattoman kokonaisuuden – tyylejä asemalta löytyy monia, mutta kaikki toimii yhdessä.


Taiteen- ja kulttuurinnälkäiselle Myyrmäki tarjoaa aseman lisäksi muutakin. Vantaan taidemu-seossa avautuu 27.3.2015 taidegraafikko Kirsi Neuvosen näyttely. Lisäksi Myrtsissä kuvataan paikallista elämää ja ihmisiä Humans on MyyrYork-kuvablogiin, joka löytyy täältä (https://www.facebook.com/humansofmyyryork?fref=ts). Myyrmäki-liike (www.myrtsi.fi) pitää huolen siitä että alueella tapahtuu ja Kuvataideakatemian opiskelijoiden työt ovat esillä Paalu-torilla ympäri vuorokauden.Myyrmäen aseman avajaiset perjantaina, 20. maaliskuuta klo 13 lähtien, Tervetuloa!