Vantaan kaupunki Arkkitehtuuripoliittinen ohjelmatyo

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kaupunkilaisen Vantaa: mun Rekola!


Pirjo Uutela on rekolalainen kahden lapsen äiti, joka nauttii niin kotoilusta kuin matkustamisesta hyvä ruoka ja juoma mielessään.

Kun tulen kotiin keskustan hälinästä jo ison mäen kohdalla tunnen ihanan rauhallisuuden tunteen. Koska päivät saattavat juosta sellaista kärrynpyörää, että aina ei itsekkään meinaa perässä pysyä, on ihanaa, kun voi tulla paikkaan, jossa aika on ikään kuin seisahtanut. Astuessani ulos autosta haistan ihanan puun tuoksun, joissain laitetaan saunaa tulelle.

Viihdyn paikassa, jossa jokaisella talolla on oma tarina, jokainen piha on omanlainen. Näkee vanhaa ja uutta kaikki sulassa sovussa. Ei ole mitään perus tulitikkutaloja, jotka muistuttavat kaikki toisiaan, ja pimeässä ei edes erottaisi omaa taloa.

Olen omasta mielestäni ollut aina kaupunkilainen, mutta kun toinen lapsi ilmoitti tulostaan, ei enää ollut järkevää olla pienessä kaksiossa keskustassa. Alussa täytyy myöntää mulla oli jopa ns. suruaika. En halunnut muuttoa ”maalle”.Nyt olen hiffannut, että ”maalle muutto” oli todella hyvä ratkaisu. Auringon paahtaessa on ihanaa mennä pihalle ja laittaa lapsille altaaseen vettä, ja mennä itse vaikka riippukeinuun rentoutumaan. Myös fakta, että kaupunkiin pääsee jos haluaa milloin vaan, helpottaa. Nykyään nautin mielelläni omalla terassilla hyvästä ruoasta ja seurasta, sen sijaan, että menisin keskustaan. Ja jos sinne tekee mieli, niin nopeastihan sinne loppujen lopuksi pääsee.
Koska olen luonteeltani sellainen, joka aina etsii jotain uutta säpinää elämään, vuokraamme saunamökkiämme vieraille. On aivan mahtavaa tutustua kirjaimellisesti eri puolella maapalloa tulleisiin ihmisiin, jutella ja nauraa heidän kanssa viinilasillisen äärellä. Mikä on sen parempaa viihdettä, kun pääsee tutustumaan eri kulttuureihin omalta kotisohvalta ns. livenä, eikä jonkun ruudun kautta. Myös omat ennakkoluulot ovat saaneet kyytiä, kun ihmisiin tutustuu yksilöinä. Olemme saaneet kuulla mahtavia tarinoita eri ihmisiltä. Ihmisiltä, joita ei välttämättä muuten tapaisi koskaan. Meillä on ollut vieraita Australiasta, Amerikasta, Saksasta, Venäjältä, Koreasta, Kiinasta, Ranskasta, Chilestä jne. Löytyy tähtitieteilijää, opiskelijaa, firman omistajaa, työtöntä, opettajaa, hammasteknikkoa, kotiäitiä yms. Elämän koko kirjoa.
On hienoa, että myös pienessä Rekolassakin tapahtuu. Ihanina esimerkkeinä on Airbnb, Ravintolapäivä ja Siivouspäivä. Pienessäkin kylässä voi olla säpinää. On mukava huomata, että yhteisöllisyyttä vielä löytyy.  Siitä hyvänä esimerkkinä, kun kolme vuotta sitten muutimme taloon, naapurimme tulivat esittelemään itseään tervetuliaispaketin kanssa. Se lämmitti sydäntä ja tuli oikein hyvä mieli, että olemme tervetulleita tänne. Grilli-illat naapureiden kanssa niitä näitä rupatellen ovat arjen suola.

Kiitos Vantaa ja Rekola!

Lisätietoja Pirjon supermajoittaja online-kurssista
http://supermajoittaja.launchrock.com/

Varaa Pirjon kaupunkimökki puusaunalla

Lue Pirjon blogia sisustamisesta ja organisoinnista