Vantaan kaupunki Arkkitehtuuripoliittinen ohjelmatyo

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Nuoren kaupunkilaisen Vantaa: Täällä kasvanut!Nikolaos Giakoumis on hiusalaa opiskeleva Vantaan Nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja, jonka lempipuuhaa on vapaa aikana rentoutuminen ja kuntosali.

Takapihalta katsoessani aidanraoista, näkyy taustalla metsää ja kävelytie. Nyt on tultu jo kauemmas Tikkurilan tai Koivukylän keskustan vilkkeestä ja ympärillä näyttää melkein maalaismaisemalta. Kylä on täytetty suuriltaosin omakotitaloilla, ja sinnetänne ripoteltu muutama rivitalo- ja paritaloalue, jossa itse olen pienen ikäni varttunut. Päiväkummussa kulkeva, pistää merkille, että alueelta löytyy myös takapihan takana olevan metsän kaltaisia alueita monista nurkista. Muutkaan viheralueet kuten puistot, ei varmasti jää luonnon ystävältä huomaamatta, etenkin jos oman kodin maisema on hyvin kerrostalovoittoinen.
Pienen kylän rauha on kaikesta kukoistuksestaan huolimatta, enemmän vain lapsiperheiden, kuin rauhattoman nuoren kokonaisvaltainen oleskelupaikka. Siitä syystä on hienoa, että poiskin pääsee suhteellisen vaivattomasti, kun omalta kotipihalta on kahdelle eri bussilinjalle on vain lyhyt kävelymatka. Myös autokyydillä pääsee usein juna-asemalle tai kuntosalille.


Joskus kesäisenä lomapäivänä, saattaa herätessä iskeä päähänpistos pulahtaa läheiseen Kuusijärveen ja rannalle ottamaan aurinkoa mikäli se taivaalta pilkistää. Monikäyttöisesti myös illat on vietetty pari viimeistä vuotta nuotioiden ääressä Kuusijärven rannan vastaisella puolella sijaitsevilla nuotiopaikoilla kaveriporukassa. Kävelymatkan päässä sijaitseva ulkoilukeskus on ollut lapsuudesta saakka tärkeä osa kesää ja se on yksi Vantaan hienous, minkä vertaista ei helposti löydä, ainakaan näin läheltä kaupunkia.


Vantaan keskusten puolelta löytyy omanlaiselleni nuorelle onneksi paljon palveluita vapaa-aikaan mikä onkin tärkeää mun Vantaalla. Vantaa Gymin kuntosalilla käynti ja vastapainoksi pienet pizzapuodit Koivukylän ostarialueella on jo tuttua maisemaa kerrostalomiljöön ympäröimällä seudulla. Näissä tulee vierailtua usein työpäiväivän tai koulupäivän jälkeen, ennen paluuta takaisin ¨landelle¨. Myös monen kotoaan poismuuttaneen kaverin ensimmäinen asunto sijaitsee Koivukylässä, opiskeluasunnoissa. Niissäkin on tullut iltaa vietettyä, toivottavasti naapureita häiritsemättä.Elokuvaelämykset Flamingossa ja shoppailureissut Jumbossa on myös kaveriporukalla viikonlopuille hyvä kohokohta kun ahkerilta opiskelijoilta rahaa ja aikaa sattuu löytymään. Myöskin ahkerista opiskelijoista varmasti monet tunnistavat Heurekan opettavaisten tiedeteemojen lisäksi, piha-alueen tuttuna ajanviettopaikkana, mm. juhlapäivien yhteydessä.


Vantaan Nuorisovaltuuston kautta, myös vantaan kaupunkijuhlissa ja muissa tapahtumissa on tullut vietettyä aikaa joko järjestämässä, tai pistevastaavana. Näille upeille tapahtumille toivoisi lisää suosiota ja nimeä. Esiintyjiä on ollut varmasti jokaisen makuun ja torikulttuuri Tikkurilassa on tuoksuineen ja krääsäkojuineen aina yhtä taianomaista.