Vantaan kaupunki Arkkitehtuuripoliittinen ohjelmatyo

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Yhteinen Vantaa: oma maa mansikka
Meillä kaikilla on oma, erityinen suhteemme kaupunkiin. Kaupunkikokemukset ja -unelmat arkkitehtuurista ja rakennetusta ympäristöstä ovat kuitenkin usein yhteisiä. Jakamalla ajatuksiamme ja osallistumalla yhteiseen tekemiseen hahmotamme entistä selvemmin, mikä kaupungissa on olennaista nyt ja tulevaisuudessa.Yhdessä tekeminen on parhaillaan käynnissä olevan Vantaan uuden arkkitehtuuripoliittisen ohjelmatyön (nk. apoli) keskeinen teema. Yhtenä työn tavoitteista on löytää uusia, entistä toimivampia keinoja jakaa ajatuksia ja keskustella ympäristömme kehittämisestä asukkaiden kanssa. Kumppaneinamme tässä toimivat mm. Vantaan lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu ARKKI, Vantaan lapset ja nuoret -projekti ja Vantaan taidemuseon Galleria K. 
Kesäkuun 6.päivä 2014 Galleria K:ssa avattiin taidemuseon kokoelmista koottu näyttely ”Smultronställe”. Satu Auteron, Andy Bestin, Jukka Lehtisen ja Timo Saarelman teokset herättelevät katsojaa pohtimaan roolejaan ja identiteettiään suhteessa tilaan, jossa kulloinkin elää ja on. Vaikuttaako ympäristö siihen, miten määrittelemme itsemme? Tai miten muut määrittelevät meidät? Oman, konkreettisen puumerkkinsä voi jokainen näyttelyn kävijä jättää tilaan ja apolityöhön merkitsemällä gallerian lattialle asetetulle kartalle oman vantaalaisen mansikkapaikkansa. 


Osana näyttelyä Vantaan kaupunkisuunnittelu ja Galleria K järjestävät 3.-6.luokkalaisille vantaalaisille näyttelytyöpajoja. Työpajoissa tutustutaan apolityöhön, näyttelyn teoksiin ja unelmoidaan yhdessä tulevaisuuden Vantaata. 
 


Työpajan loppupiirissä kukin saa kertoa mikä on tärkeintä kaupungissa. Itä-Hakkilan ja Kaivokselan koulun oppilaiden mielestä kaupungissa on tärkeintä mm. puistot, vanhat rakennukset, jalkapallokentät, leipomot, metsä, luonto, eläimet, kaikki on ekologista, oma koti, sienet, robotit, kaupat, ihana ympäristö, maisema, eloisa, kaverit, urheilupaikat, värit, palvelut…!

Näyttely on avoinna elokuun loppuun saakka, tervetuloa!

Galleria K on Tikkurilassa sijaitseva taiteen tila, joka toimii osana Vantaan taidemuseota. Vantaan taidemuseo toimii Tikkurilan toimipisteessä yhteistyössä Vantaan taiteilijaseuran kanssa. Tilassa esitellään sekä taidemuseon kokoelmien helmiä että Vantaan taitelijaseuran tuottamia näyttelyitä. Galleria K on nimetty vantaalaisen taidegraafikko Pentti Kaskipuron (1935-2010) mukaan.


Galleria K sijaitsee Tikkurilassa, kaupungintalon vieressä, osoitteessa Asematie 7. Galleriaan on helppo tulla niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin omalla autollakin.
Näyttelyn aukioloajat ke-pe 11-17, la-su 12-16

Vapaa pääsy. Tervetuloa!